Oh, what a mess!

2014-04-11
Jobbar man inom IT Service Management (eller egentligen IT i stort) finns det definitivt en konferens/mässa man inte får missa, nämligen itSMF Expo! Årets upplaga gick av stapeln den 3-4 april på Kistamässan.

Vad gör en konferens/mässa lyckad? Är det antalet besökare? Bra seminarietalare? Intressanta utställare? Arrangemanget som helhet? I så fall får itSMF Expo 2014 toppbetyg inom samtliga kategorier.

Antal besökare var snudd på det dubbla från året innan. Det märktes när trängseln i lokalerna var som mest påtaglig. Vi från BiTA var självklart på plats med information om vårt utbud och hann med väldigt många samtal om både högt och lågt, om utbildningar och eventuella konsultuppdrag, om sånt vi redan erbjuder och sånt som ligger i pipeline.

Kvaliteten på seminarietalarna var osedvanligt hög. Visst, jag är nog jävig, men det var inte enbart jag som tyckte att BiTAs egen Anita Myrberg ledde det bästa seminariet (”pm3 i samspel med ITIL”). Vi fick många positiva kommentarer efteråt, något som självklart känns oerhört kul.

Förutom Anita fanns även t ex Elisabet Stjernstoft, CIO Apoteket (som pratade om ”Nycklar till lyckade relationer med leverantören”), Anette Holm, CIO Stockholms stad (som pratade om ”Om Stockholms stads utveckling till ’smart city’”), Mattias Forsberg, CIO Systembolaget (som pratade om ”ITIL visade oss vägen”), Håkan Borg, CIO SMHI (som pratade om ”Sveriges modernaste myndighet”)  och Annika Steiber, forskare på KTH (som pratade om ”Innovationer och Googlemodellen”) på plats.

Dessutom syntes Don Page – mannen, myten, legenden, ”The Godfather of ITIL” – smyga runt i lokalerna. Bara en sån sak.

Det här var elfte året i rad som itSMF Sweden arrangerar itSMF Expo. Och, utifrån de kommentarer jag fick höra, var det det hittills bästa arrangemanget. Många såg redan fram emot nästa års Expo och hoppades att det skulle kunna överträffa det fantastiska de upplevt i år. Ribban ligger högt, men jag känner på mig att itSMF Sweden nog kan fixa det.

Det märks att itSMF Expo är omtyckt och fyller ett behov. Företag, organisationer, myndigheter, kommuner med mera får en bra möjlighet att träffa branschexpertisen och få en inblick i allt det nya som händer. Att mingla är en stor del av helhetsupplevelsen, då man utbyter erfarenheter, ställer frågor och även själv kan berätta om både lyckade och mindre lyckade saker man gjort. Och, framför allt, få en och annan aha-upplevelse om vad som skulle kunna bli en stor förbättring inom den egna organisationen.

itSMF Expo 2015 ligger ungefär ett år framåt i tiden, men vi på BiTA känner oss redan laddade för det!

Känner du att du inte kan vänta ett år, så tycker jag att du slår oss en signal (eller mailar oss) redan idag!
 
Peter Trixe är en inbiten mässbesökare, medlem i itSMF Sweden och gillar Kista. Kontakta honom om du behöver hjälp med t ex Informations- och IT-säkerhet eller Risk Management.

Kommentera inlägget

(endast BiTA kan se din epostadress)
Här sker en kontroll av att det är en människa som skickar uppgifterna.

Tidigare blogginlägg

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.