Från student till managementkonsult

2016-08-03
Söka jobb kan antingen vara kul, motiverande och lustfyllt eller jobbigt, tidskrävande och ångestladdat. För mig var det en kombination men framförallt präglades mitt jobbsökande av en stark vilja, nyfikenhet och en känsla av att vad som helst var möjligt. Jag hade precis tagit min ingenjörsexamen och valt att sluta mitt extrajobb för att på heltid kunna söka nytt arbete. Känslan av att inte veta vad morgondagen hade att erbjuda, om jag skulle börja på en ny arbetsplats i en ny stad veckan efter eller få mitt drömjobb inom en månad var min drivkraft.
 
Min första kontakt med BiTA Service Management var när jag såg deras jobbansökan. De sökte en managementkonsult och jag skickade iväg både CV och personligt brev utan att vara helt säker på vad tjänsten innebar. När jag sedan fick träffa BiTA:s nya VD Barbara och Ulf, en av grundarna, blev jag otroligt glad att jag sökte tjänsten iallafall. Vilka människor, vilken energi och vilken positiv arbetsmiljö. Jag ville ha den här tjänsten! Jag ville arbeta på BiTA! Jag tror att det är få arbetsgivare och arbetsplatser som inspirerar och fyller en med så mycket energi redan vid första intervjun.
 
BiTA vågade anställa mig som ung, nyexaminerad tjej utan någon erfarenhet av konsultlivet. För det är jag evigt tacksam!  Jag vågade söka en tjänst som lät intressant trots att jag saknade erfarenheten som krävdes och jag vågade tacka ja till samma tjänst även om jag fortfarande inte var helt säker på vad det innebar att vara managementkonsult. För det är jag oerhört stolt!
 
Utan att jag visste om det när jag sökte tjänsten fick jag mitt drömjobb på den bästa arbetsplatsen. Detta må låta klyschigt och överdrivet men det är sant. Jag ler fortfarande varje dag när jag är på väg till jobbet och jag fylls av mer energi på BiTA än vad jag kan göra av med. Mina kollegor är erfarna, intelligenta och oerhört proffsiga men samtidigt givmilda, lättsamma, ödmjuka och fantastiska människor. De delar med sig av sina kunskaper, kommer med tips och idéer, och får mig att växa varje dag! Jag nyper mig fortfarande i armen över lyxen att få ha en chef som tror på mig och varje dag inspirerar samt motiverar mig till att utvecklas och alltid vilja vara mitt bästa jag, både vad gäller arbetslivet och mig som person.
 
BiTA Service Management är ett relativt litet bolag. När jag sökte jobb var det lätt att dras till stora företag som jag kände igen men idag är jag så glad att jag fick jobb på en mindre arbetsplats. Tack vare företagets storlek och klimat är det inte långt från ax till limpa. Förändringar sker konstant och nya idéer välkomnas med öppna armar. Jag får lära mig mycket om allt och så länge jag visar ett intresse och en vilja till att lära mig mer finns inga gränser. Charmen med ett mindre företaget är även att det är vi kollegor som tillsammans utvecklar företaget. Alla måste bidra och delta för att det ska fungera men när vi gör det utvecklas både vi som personer och företaget något enormt. Att vi dessutom har sjukt kul medan vi gör det är en bonus som inte ska underskattas.
 
 
Sara Ragnvaldsson, managementkonsult 

Kommentera inlägget

(endast BiTA kan se din epostadress)
Här sker en kontroll av att det är en människa som skickar uppgifterna.

Tidigare blogginlägg

ITIL® is a registered trademark of AXELOS Limited, used under permission of AXELOS Limited. All rights reserved.