ITIL® 4

ERBJUDANDE: ITIL Fast Track – gå så många ITIL v3 Intermediate-kurser du behöver för att nå 17 credits för endast 29500 kr.
 
ITIL Fast Track är ett program vi har utformat för dig som har utbildat och certifierat dig inom ITIL v3 och vill fortsätta kompetensutveckla dig inom ITIL 4. Du behöver 17 ITIL v3-credits för att kunna vara behörig för att göra övergången till ITIL 4 genom att gå kursen Managing Professional (MP) Transition (lanseras hösten 2019).
 
Gå de ITIL v3 intermediate-kurser du behöver för att nå dina 17 credits under 2019. Oavsett hur många kurser du behöver kostar det 29.500 kr (certifieringskostnader tillkommer).
 
Boka dig på www.bita.eu och ange kampanjen ”ITIL Fast Track”. Du är också välkommen att höra av dig till Annica Forsgren, vår kursadministratör, på chatten, training@bita.eu eller ring 08-410 320 00 så berättar vi mer om vårt ITIL Fast Track-erbjudande.

Vad är ITIL® 4 och varför uppdateras ramverket?

ITIL 4 är en vidareutveckling av ramverket ITIL som AXELOS lanserar 2019. ITIL 4 baseras i sin helhet på den nuvarande versionen, ITIL 2011 (v3), och har utvecklats för att hantera den snabba digitala transformationen som organisationer står inför idag. Den digitala utveckling som sker världen över är vad AXELOS kallar ”den fjärde industriella revolutionen” och med ITIL 4 ges stöd för att hantera denna utveckling.

När kommer ITIL 4?
ITIL 4 lanserades i februari 2019 och från och med dess erbjuder BiTA nya utbildningar och certifieringar på Foundationnivå. Utbildningarna går att boka sig på redan nu, läs mer och boka 
 
Vad kan vi förvänta oss av ITIL 4?
ITIL 4 är en vidareutveckling av nuvarande version och bygger vidare på det du och din organisation redan vet, kan och använder er av idag. Fundamenten i ITIL är lika relevanta för dig och din organisation efter uppdateringen till ITIL 4 som de är idag.
 
ITIL 4 greppar ett större sammanhang för att praktiskt och flexibelt stödja organisationers digitaliseringsresa med betoning på samverkan mellan verksamhet och teknologi. Den stödjer hur det fungerar idag och hur det kommer att fungera i framtiden i samspel med bl.a. Agile, DevOps och Lean och krav på snabbhet med ökad kvalitet och värdedriven leverans.
 
ITIL 4 adresserar vikten av samarbete, transparens med intressenter, automation och att arbeta holistiskt. Detta är principer som behöver genomsyra hela organisationen i alla beslut och i hantering av tjänster. 
 
Kommer det nya kurser och certifieringar?
Ja, det gör det, så här ser det nya kurs- och certifieringsprogrammet ut:
 
 
 
ITIL 4 Foundation (inkl certifiering) är tillgänglig från och med februari 2019, resterande utbildningar och certifieringar är planerade till slutet av 2019.
 
BiTA kommer att erbjuda samtliga utbildningar inom ITIL 4 när de finns tillgängliga på marknaden och så fort det finns mer information om utbildningarna kommer vi att informera våra kunder.
 
Dessutom erbjuder BiTA en ITIL 4 Foundation Bridge-kurs för dig som redan har ett ITIL v3 Foundation-certifikat och som vill uppdatera dig på skillnaden och nyheterna i ITIL 4. För att gå ITIL 4Foundation Bridge-kursen bör du ha kunskap och erfarenheter av ITIL i praktiken och även lägga tid på självstudier om du sen vill certifiera dig på ITIL 4 Foundation. Läs mer och boka.

Vad kan BiTA om ITIL 4?
Som ackrediterad utbildningsleverantör och partner till AXELOS är BiTA delaktig i utvecklingen av ITIL. Våra ITIL-kursledare är alla ackrediterade kursledare inom såväl ITIL v3 och ITIL 4 och vi har lång erfarenhet att stötta våra kunder i införandet av effektiva arbetssätt och värdedriven IT-tjänsteleverans baserat på ITILs praxis.
 
I takt med att utbildningar inom ITIL 4 finns tillgängliga på marknaden, kommer du som kund att kunna gå dem hos BiTA. I BiTA:s kursprogram hittar du för närvarande följande ITIL 4 - utbildningar:
Vår ambition är att alla våra kursdeltagare och kunder får en smidig övergång och kan dra nytta av nyheterna i ITIL 4 samtidigt som tidigare investeringar säkras.

Vad gäller för mig som redan är ITIL v3-certifierad?
Allt du har lärt dig kommer du ha nytta av även framöver. Det kommer att finnas en transitionskurs för övergång från ITIL v3 till ITIL 4 mot slutet av 2019 för dig som har 17 s.k ITIL v3-credits eller som är ITIL Expert. Har du gått ett antal ITIL v3-kurser men ännu inte har tillräckligt många för att ha 17 ITIL v3-credits så kan det vara väl investerad tid och kunskap att fortsätta utbilda dig inom ITIL v3 under 2019 för att sedan kunna ta nästa steg mot ITIL v4 när transitionskursen "Managing Professional (MP) Transition finns tillgänglig.
 
Andra bra förberedelser för dig som har täkt att vidareutveckla dig inom ramverket är att fortsätta utbilda dig inom ITIL v3 och har du inte gått ITIL Practitioner är det något vi varmt rekommenderar. Dels för att det är den mest praktiskt inriktade ITIL-kursen med fokus på hur man lyckas med förändringsarbete, men också för att den bl a introducerar riktlinjer för värdedriven tjänsteleverans som följer med till ITIL 4.
 
Har du frågor om ITIL 4 och hur det påverkar dig eller din organisation, hör gärna av dig till oss på chatten, info@bita.eu eller ring 08-410 320 00.
 
 
 
 
Acknowledgements
ITIL®/PRINCE2®/M_o_R® is a registered trade mark of AXELOS Limited. 
 
 
 
OM BiTA

Vi är kunskapsföretaget BiTA. Som kunskapsföretag stödjer vi och tar ansvar för att våra kunder lyckas åstadkomma bestående förändringar. Vi tar oss an våra kunders utmaningar genom att arbeta strukturerat och ändamålsenligt med kompetensutveckling och förändringledning. Vi standardiserar, målgruppsanpassar och utvecklar lösningar som omfattar schemalagda utbildningar, gig, kompetensutvecklingsprogram, interna utbildningar eller det som bäst adresserar kundens behov och situation.

Delivering Change är vårt varumärkeslöfte och vår vision är att förenkla förändring.
NEDLADDNINGAR
Produktblad Whitepapers
NYHETSBREV
FÖLJ OSS
SITEMAP