Jonathan Sharp delar med sig av nyheterna i PRINCE2 version 7 som släpptes i september

2023-10-16
Vi presenterar vår nygamla kollega Jonathan Sharp, det är extra roligt att vi för första gången i bolagets historia återanställt en medarbetare som under några år testat vingarna på annat håll. Vi är mycket glada att återigen kunna erbjuda Jonathan till våra kunder. Några av hans styrkor är att se helheten och förstå vad som krävs för att få i hop teknik, arbetssätt och människor, för att få ut största möjliga potential och nå operativ excellens.
Jonathan har mycket erfarenhet av projektledning i stora organisationer med stor komplexitet och då har hans lyhördhet, kommunikationsförmåga och mycket goda ledaregenskaper kommit väl till pass. Som projektledare har Jonathan bland annat mycket erfarenhet från PRINCE2 och det har nu i september släppts en ny version av projektmodellen och vi har därför bett Jonathan svara på vilka 3 stora positiva förändringar han ser i den nya versionen. (Version 7)

  1. Hållbarhet finns nu med som ett "performance target" för projekt. 

  2. Tydligare fokus på integrerad förändringsledning inom projektet - eftersom det alltid innebär någon form av transformation som påverkar människors arbetssätt i olika stor grad blir förändringsledningen central för ett lyckat projekt.

  3. Ytterligare fokus och råd för s.k. "tailoring" dvs anpassningsbarhet för de nya snabbfotade och Agila arbetssätten som är så utbredda i dagens värld.

Intressant är också att man i den nya versionen också förespråkar kontinuerlig omvärldsanalys (PESTLE) inför och under längre projekt med hjälp av strukturerade metoder, allt för att möta vår snabbt föränderliga värld!Vill du veta mer om vad Jonathan kan? Då når du honom på: jonathan.sharp@bita.eu