En av våra trognaste medarbetare tar sig an en ny roll

2023-06-29
Petra Synneborn – vår eminente marknads- och ekonomiansvarige går vidare inom BiTA och tar sig an en ny utmaning. Att som ansvarig för SSI utveckla verksamheten och dess erbjudanden inom medlemsnätverket för kundservice- och supportorganisationer, konferenser, utbildningar och konsulting inom samma område.

Vi ställde tre frågor till Petra om SSI:s uppdaterade medlemserbjudande och varför man bör vara medlem i SSI nätverket.
 1. Vad är viktigast att tänka på när man tar fram ett medlemserbjudande?
Jag började hos mig själv och tänkte mig in i rollen som supportchef. Vad skulle jag vilja ha ut av ett medlemskap, vad skulle jag bli hjälpt av i min roll och hur skulle jag kunna använda det för att motivera mina medarbetare? Jag tror att det alltid är en bra start. Det viktigaste är att alltid utgå ifrån kundens behov.
 
2. Vad har ni adderat i de uppdaterade medlemsförmånerna?
Vi har fokuserat ännu mer på kunskap och bland annat gett fler möjlighet att gå utbildning hos SSI, men nu även BiTA, till ett ännu bättre pris. Vi har också adderat 4h individuell konsultation per år till våra medlemmar vilket vi tror kan vara väldigt värdefullt för att komma vidare i de projekt man genom det vi diskuterar i våra nätverksträffar kickar igång. Man får så klart mycket värdefull input till från andra i nätverket, men vi tror att ett bra komplement är en individuell session för att verkligen komma igång. Sedan kommer vi också lägga än mer fokus på att "samla" viktig information inom området för att underlätta för all våra medlemmar. Vårt mål är att de ska ha en samlad källa till den senaste kunskapen inom området. Artiklar, forskning, utveckling och så vidare.
 
3. Varför tycker du att man ska bli medlem i SSI-nätverket?  
Helt klart för att man får chansen att i nätverket dela erfarenheter med andra som har en liknande situation som en själv. Man får ut så mycket av att bara träffas "på riktigt" och diskutera, vrida ut och in på frågor och få input från liknande organisationer, men också de som skiljer vida från sin egen. Plocka godbitarna och undvika misstagen helt enkelt. Det är viktigt att ta sig tiden för detta tror jag. Det är så lätt att tiden bara går till att jobba på och agera reaktivt. Genom nätverket får man med sig många värdefulla nycklar till att arbeta proaktivt och möjligheterna att bli en kundsupport i världsklass. Det låter klyschigt, men jag vet att en bra kundsupport är kärnan i de allra flesta verksamheter, för utan nöjda kunder har man snart inte någon verksamhet kvar, det kan man vara säker på. Oavsett om det är interna eller externa kunder.
 
 
 
  

Vill du veta mer om SSI-nätverket eller vad Petra kan hjälpa till med når ni henne på
0704-98 92 30 petra.synneborn@supportinst.se