ISO/IEC 20000

December 2005 publicerades ISO/IEC 20000 som är en internationell standard för IT Service Management som formellt kan mäta och kvalitetssäkra en IT organisations tjänsteleverans. Standarden, som baseras på ramverket ITIL®, har länge varit efterfrågad och är en vidareutveckling av den brittiska standarden BS 15 000. Genom att processbaserat arbetssätt kan IT-leverantörer, interna såväl som externa, leverera tjänster med högre kvalitet, större kundfokus till lägre kostnader.
 
I framtida upphandlingar kommer ISO 20000 säkerligen att vara ett krav vilket innebär att nya och tuffa krav ställs på alla företag som erbjuder tjänster kring IT-drift. ISO 20000 kommer att kontrollera att ITIL® har implementerats och att företaget aktivt arbetar med IT Service Management frågor.
 
BiTA:s  kurser i standarden ger kunskap om vad som krävs av ett företag för att uppnå en ISO/IEC 20000 certifiering.
 
Välj en av ISO/IEC 20000 kurserna i menyn till vänster.

Kursschema

Acknowledgements
ITIL®/PRINCE2®/M_o_R® is a registered trade mark of AXELOS Limited.
The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited.
OM BiTA

Vi är ett kunskapsföretag som stödjer och åstadkommer förändring. Vi bidrar till våra kunders kompetensutveckling och arbetar från formulering av strategier till implementerad förändring. Digitaliseringen, IT eller tekniken är i regel motorn i de uppdrag vi erhåller hos våra kunder . Delivering Change är vårt varumärkeslöfte. Våra konsulters strävan är att åstadkomma förändring och att få det att ”hända”. Vi jobbar med att stärka våra kunders förmåga och att hantera den digitala kraften som påverkar all verksamhets-, affärs- och samhällsutveckling.

NEDLADDNINGAR
Produktblad Whitepapers
NYHETSBREV
FÖLJ OSS
SITEMAP