ITSM-utbildningar

IT ses idag som en kritisk resurs för allt fler affärsverksamheter, och kraven som ställs på IT organisationerna blir högre och högre, och med ständigt ökande komplexiteten i våra IT-miljöer blir det svårare för både IT-ansvariga och användarna av systemen att förstå relationen mellan kostnader och servicenivåer, och att en kompromiss mellan de två kan vara nödvändig.
 
Att få fram den totala kostnaden för en tjänst kan vara svårt, likaså att få fram rapporter som talar om svarstider eller tillgängligheter i termer av affärskritiska tjänster.
 
BiTA:s ITSM utbildningar hjälper företag som vill komplettera sina processer, roller och funktioner med Service Management för att förbättrar relationen mellan IT och dess kunder, och därigenom förstärka ITs förmåga att möta affärsverksamhetens behov.
 
I menyn till vänster väljer du en av ITSM utbildningarna.

Kursschema

Acknowledgements
ITIL®/PRINCE2®/M_o_R® is a registered trade mark of AXELOS Limited.
The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited.
OM BiTA

Vi är ett kunskapsföretag som stödjer och åstadkommer förändring. Vi bidrar till våra kunders kompetensutveckling och arbetar från formulering av strategier till implementerad förändring. Digitaliseringen, IT eller tekniken är i regel motorn i de uppdrag vi erhåller hos våra kunder . Delivering Change är vårt varumärkeslöfte. Våra konsulters strävan är att åstadkomma förändring och att få det att ”hända”. Vi jobbar med att stärka våra kunders förmåga och att hantera den digitala kraften som påverkar all verksamhets-, affärs- och samhällsutveckling.

NEDLADDNINGAR
Produktblad Whitepapers
NYHETSBREV
FÖLJ OSS
SITEMAP