Managementkonsult som är expert inom IT kundservice

Vill du vara med att skapa kundservice som kännetecknas av Operativ Excellens? Vi behöver nu stärka vårt lag med en konsult som kan bidra till våra kunders framgång med utveckling och rådgivning inom kundservice och servicedesk.

 
Vår ambition är att alltid erbjuda professionella konsulter med erfarenhet och gedigen kompetens. Vi vill fortsätta att ha en mix av människor utifrån tankesätt, värderingar och bakgrund för att skapa en dynamisk arbetsplats med mångfald som tillför nya perspektiv och idéer. Vi vill att du som konsult ska tycka att det är kul att gå till jobbet och bygga vårt bolag tillsammans. BiTA är ett bolag med mycket hjärta, mod och affärsmässighet. Vi arbetar aktivt för en inkluderande arbetskultur där alla bedöms utifrån kompetens, allas erfarenheter tillvaratas och alla har lika möjligheter och rättigheter.

 

 
 
Lite om uppdragen
Effektiv kundservice är grunden för att skapa nöjda kunder och stötta verksamheter. Att underlätta för kunden i alla situationer, att överträffa förväntan samt hantera klagomål är centralt.
På BiTA arbetar vi sedan många år med att, med hjälp av agila metoder utveckla effektiva kundserviceorganisationer. Det har blivit allt viktigare att stötta medarbetare och slutkund när de har utmaningar, behöver hjälp eller har råkat ut för något fel. Med enkla processer, kunskapshantering, automation och effektiva arbetssätt med utgångspunkt från kund- och medarbetarresor hjälper vi våra kunder till Operativ Excellens. Mycket handla om ren kulturförändring som ger snabba och utmärkta resultat.
BiTA kombinerar utbildning med konsultation, vilket ger möjligheter för dig att utvecklas som utbildare inom kundservice, kundkommunikation och kundinteraktion.

Vem är du?
Du är konsulten som vill arbeta med att utveckla och effektivisera kundservice i olika former, alltifrån IT-support och servicedesk till kundinteraktioner i mobilen, artificiell intelligens och maskininlärning, individ- och verksamhetsanpassad service, kommunikation och KPI-utveckling.
Du skall kunna hjälpa våra kunder att arbeta med att bygga upp och förändra kundservicefunktioner, utveckla och effektivisera processer såsom incident- och problemhantering, samt införa automation och kunskapshantering.
Vi tror kanske att du har tidigare arbetat som Service Deskchef eller motsvarande, men som erfaren konsult med stort intresse för att etablera hög och bra kundservice i allt från att bygga processer till att arbeta med ledarskap, kulturutveckling och kommunikation passar du också alldeles utmärkt.

Vilka är BiTA?
Vi erbjuder IT-driven verksamhetsutveckling till offentliga och privata verksamheter som vill göra skillnad och samtidigt förbättra sin förmåga att skapa intern effektivitet och leverera kundnytta - vi kallar det för Operativ Excellens. BiTA är kunskapsföretaget som kompetensutvecklar sina kunder i sin förändringsresa. Vi är unika på att förena utbildning med rådgivning i förändringsarbetet. Vi driver förändring ”The BiTA Way”.

Att jobba på BiTA är roligt, utvecklande och utmanande. Vi befinner oss på en härlig resa. Vi har en kund- och innovationsdriven strategi för att uppnå tillväxt - en tillväxt i sund takt. Det är svårt, spännande, utmanande, kul och inspirerande, minst sagt. En utmaning är förstås att hitta rätt kollegor som delar vår vision: att förenkla förändring. På BiTA hittar du individer med ett stort hjärta, ett skarpt intellekt och passion för att förenkla våra kunders förändringar. Vi är fantastiskt duktiga på att förstå, förklara och stötta i digitaliseringen. Men, du behöver även vara uthållig, inte ge upp i första taget och se det långsiktiga målet vi har; nämligen att bygga framtidens kunskapsföretag. Vi vill ha nya kollegor som delar vår vision och bygger den tillsammans med oss. Är det du?

Krav
Lämplig högskole-/universitetsutbildning.
Arbetat i rollen som konsult med kundkommunikation eller kundservice, gärna med meriter från något av följande områden management-/verksamhetskonsult, IT-managementkonsult, eller projekt-/förändringsledare.

Meriterande
4 år eller mer arbetslivserfarenhet som konsult eller projektledare.
Erfarenhet som utbildare.
Försäljningserfarenhet är också meriterande.

Ansökningstid
Urval sker löpande så vänta inte med att höra av dig. 

Du söker tjänsten genom att maila CV och en beskrivning om varför du är den som vi söker till petra.karlsson@bita.eu, alternativt använder LinkedIn. Vi ser fram emot din ansökan!

Anställningstyp
Heltid