IT Support

Utbildningar för IT Support/Supportcenter – Rollbaserade kurser för medarbetare och chefer inom IT-support

Våra utbildningar vänder sig till ledare och medarbetare i en IT-support. Support- och helpdeskbranschens bästa utbildningar. Kurserna fokuserar på processer, ledarskap, kundkommunikation, coachning och management. Våra utbildningar vänder sig till ledare och medarbetare i en IT-support. Våra utbildningar finns både som schemalagda och företagsanpassade utbildningar.

Vi erbjuder certifiering enligt HDI:s internationella standard

SSI erbjuder utbildning och certifiering av supportpersonal enligt HDI:s standard för IT-support. Certifieringsprovet genomförs efter kursen vid ett tillfälle som du väljer. HDI är världens största medlemsorganisation för dig som arbetar med Support.

Kursschema

Acknowledgements
ITIL®/PRINCE2®/M_o_R® is a registered trade mark of AXELOS Limited.
The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited.
OM BiTA

Vi är ett kunskapsföretag som stödjer och åstadkommer förändring. Vi bidrar till våra kunders kompetensutveckling och arbetar från formulering av strategier till implementerad förändring. Digitaliseringen, IT eller tekniken är i regel motorn i de uppdrag vi erhåller hos våra kunder . Delivering Change är vårt varumärkeslöfte. Våra konsulters strävan är att åstadkomma förändring och att få det att ”hända”. Vi jobbar med att stärka våra kunders förmåga och att hantera den digitala kraften som påverkar all verksamhets-, affärs- och samhällsutveckling.

NEDLADDNINGAR
Produktblad Whitepapers
NYHETSBREV
FÖLJ OSS
SITEMAP