IT Support

Utbildningar för IT Support/Supportcenter – Rollbaserade kurser för medarbetare och chefer inom IT-support

Våra utbildningar vänder sig till ledare och medarbetare i en IT-support. Support- och helpdeskbranschens bästa utbildningar. Kurserna fokuserar på processer, ledarskap, kundkommunikation, coachning och management. Våra utbildningar vänder sig till ledare och medarbetare i en IT-support. Våra utbildningar finns både som schemalagda och företagsanpassade utbildningar.

Vi erbjuder certifiering enligt HDI:s internationella standard

SSI erbjuder utbildning och certifiering av supportpersonal enligt HDI:s standard för IT-support. Certifieringsprovet genomförs efter kursen vid ett tillfälle som du väljer. HDI är världens största medlemsorganisation för dig som arbetar med Support.

Kursschema

Acknowledgements
ITIL®/PRINCE2®/M_o_R® is a registered trade mark of AXELOS Limited.
The Swirl logo™ is a trade mark of AXELOS Limited.
OM BiTA

Vi är kunskapsföretaget BiTA. Som kunskapsföretag stödjer vi och tar ansvar för att våra kunder lyckas åstadkomma bestående förändringar. Vi tar oss an våra kunders utmaningar genom att arbeta strukturerat och ändamålsenligt med kompetensutveckling och förändringledning. Vi standardiserar, målgruppsanpassar och utvecklar lösningar som omfattar schemalagda utbildningar, gig, kompetensutvecklingsprogram, interna utbildningar eller det som bäst adresserar kundens behov och situation.

Delivering Change är vårt varumärkeslöfte och vår vision är att förenkla förändring.
NEDLADDNINGAR
Produktblad Whitepapers
NYHETSBREV
FÖLJ OSS
SITEMAP