Säg hej till några av oss på BiTA!

 

Hej, Ingemar Tunstig!

Vad jobbar du med på BiTA och vilka är dina kompetensområden?

Jag arbetar mest med utbildning, och då gärna inom ledarskap, sälj & service, presentationsteknik, mentorskap och coaching. Men jag har även arbetat mycket med projekt- och förändringsledning samt process- och organisationsutveckling. Jag har arbetat med ITIL sedan 2005 och genomfört en mycket stor mängd ITIL-utbildningar. Troligen är jag den person i Sverige som har utbildat flest personer i ITIL Foundation!

Varför vill du arbeta på BiTA?

Under en lång tid har jag huvudsakligen arbetat i eget företag. Ofta ensam, ibland i nätverk, några gånger i start up-projekt. Nu känner jag mig väldigt stimulerad av att ha kommit in i en fast arbetsgrupp med kompetenta kolleger som behärskar sådant som jag inte kan. Detta har givit mig nya uppdrag, breddat min utbudspalett och leveransförmåga. Det känns väldigt motiverande!

Vilka utmaningar ser du som du skulle vilja bidra till att lösa?

När människor står inför förändringar uppstår alltid känslomässiga reaktioner. Ofta glädje och spänning, men hos många uppstår också osäkerhet, rädsla och ovilja. Jag tror att jag med min bakgrund, både vad gäller kunskap/utbildning och erfarenhet av kunder och uppdrag, kan bidra till framgångsrika förändringsresor där inslag av oro kan både förebyggas och tas om hand.

Vad kan du ge för goda råd till någon som vill arbeta på BiTA?

Om du känner att du har något att bidra med och om du är prestigelös, då finns här ett härligt kompisgäng som kan göra livet roligt. I det gänget kan vi tillsammans skapa stora kundvärden och glada kunder. Och det är väl det roligaste som finns, eller hur?


Hej, Charlotte Larsson!

Vad jobbar du med på BiTA och vilka är dina kompetensområden?

Jag arbetar som verksamhetskonsult med inriktning på verksamhets- och tjänsteutveckling. Mina kompetensområden är Service Management, förändrings- och projektledning samt utbildning.

Varför vill du arbeta på BiTA?

På BiTA får man kombinera konsultuppdrag och utbildning vilket ger en bra kombination. Det är bra att kunna ge exempel från aktuella uppdrag som utbildare och kursdeltagarna kan ofta känna igen sig. BiTA har en stor kundbas med varierande uppdrag både inom offentliga- och privata verksamheter. BiTAs kollegor är mycket generösa med sina kunskaper så man behöver inte känna sig ensam hos kund.

Vilka utmaningar ser du som du skulle vilja bidra till att lösa?

Utmaningar som kunder ofta står inför är att det kan finnas inbyggda hinder för att kunna expandera eller forma bättre förvaltningsbara tjänster. Dessa hinder kan jag identifiera utifrån organisationstruktur, processer och ansvarsfördelning på så sätt kan kunden åtgärda hindren och komma vidare till önskad position. På BiTA finns utmaningen att ständigt anpassa våra tjänster till det marknaden efterfrågar. Det gör vi genom att tillsammans skapa nya tjänstekoncept och utbildningar, t ex rollbaserade utbildningar. Nya konsulter bidrar också med att öka vår sammanlagda kompetens.

Vad kan du ge för goda råd till någon som vill arbeta på BiTA?

Våga tro på dig själv. Ofta kan du mer än du tror. Ta ansvar för din utveckling och ge av din kunskap så får du mycket mer tillbaka.


Vill du läsa mer om oss som arbetar på BiTA kan du göra det här