VÄLKOMMEN ANDREAS BOGATIC – ERFAREN CHEF OCH VERKSAMHETSUTVECKLARE INOM IT-BRANSCHEN

2019-01-15
Måndagen den sjunde januari fick vi på BiTA en ny konsultkollega, Andreas Bogatic. Senast kommer Andreas från ett integrationsföretag där han arbetat som operativ verksamhetschef och tjänsteutvecklare. Kunderna har funnits inom vitt skilda branscher såsom media, biltillverkning, mode och transporter. Leveransen omfattade utveckling av integrationslösningar, strategisk rådgivning och drift och support, men också utbildning inom integrationsområdet. En önskan att åter få fokusera på IT-nära verksamhetsutveckling, förändringledning, processarbete och att själv återigen hålla i utbildning var avgörande att han valde att söka sig till oss på BiTA.
Med en bakgrund som systemtekniker har Andreas under lång tid verkat inom IT i den offentliga sektorn med en bred chefserfarenhet från flera kommunala IT-enheter där han ofta arbetet med att leda i förändring och bygga processer och organisation. Ansvarsområdena har sträckt sig från klient- och verksamhetssystemdrift – över projektstyrning, informationssäkerhet och arkitektur – till processutveckling och Lean IT, innan han växlade över till privat sektor med fokus på systemintegration. Parallellt har Andreas under hela tiden arbetat med utbildning, både som kursledare inom ideell sektor, men också som ledningsresurs inom yrkeshögskoleutbildning.
Även om tekniken alltid haft en närvaro i Andreas yrkeskarriär har han hela tiden haft sin styrka i mötet med människor, strategisk styrning och förändringsledning. Som chef och tidigare fackligt engagerad drivs Andreas av en vilja att coacha kollegor och medarbetare att utvecklas och växa i sina roller, för att tillsammans kunna bygga starka process- och tjänsteorienterade IT-organisationer som kan leverera ett stabilt och tydligt värde till sina kunder.
Vi är stolta och glada över att numera få kalla Andreas för vår kollega här på BiTA! Vi ser fram emot att tillsammans få utveckla och utvecklas. Andreas kommer bli en stor tillgång för oss på vår gemensamma resa. Varmt välkommen till oss på BiTA Andreas!